Boraink

Villányi boraink:

A villányi lankás mészkőhegység lejtőit közvetlenül homokos lösz borítja, mely kiváló talajul szolgál a borvidék legjellemzőbb és legkedveltebb fajtáinak. Az itteni délies mikroklímának köszönhetőek az általunk ajánlott kitűnő mediterrán hangulatú borok, melyeket zempléni tölgyfából készült barrique hordókban érlelünk.

 • Villányi Cabernet Sauvignon – védett eredetű classicus száraz vörösbor – mély rubinvörös színű, gazdag ízvilágú, erdei bogyós gyümölcsökre, aszaltszilvára emlékeztető aromájú, csokoládé, nyomokban füst illatú, testes ugyanakkor könnyed és gyümölcsös zamat jellemzi. Marha és vadételekhez, gombás és fűszeres grillezett húsokhoz ajánljuk 16°C-fokon fogyasztva.
 • Villányi Portugieser – védett eredetű classicus száraz vörösbor – mely legjobban tükrözi termőhelye mediterrán jellegét. Finom üde gyümölcsösségét leginkább a cseresznye és ribizli illat határozza meg, telt bársonyos ízével kellemes társ minden alkalomra. Borjú, bárány és disznóhúsokhoz, pontyból, harcsából készült zsírosabb ételekhez ajánljuk 16°C-fokon fogyasztva.
 • Villányi Merlot – védett eredetű classicus száraz vörösbor. Ez a Franciaországból származó világfajta amiben a gyümölcsösség, a testesség és a lágy tanninok ötvöződnek. Sötét, bíborvörös árnyalata, összetett aromája, intenzív fekete – és piros gyümölcsökre, málnára emlékeztető fűszeres, délies illata mellett gazdag ízvilágú és testes. Barna húsú szárnyasokhoz, fűszeres fogásokhoz, érett kemény sajtokhoz ajánljuk 16°C-fokon fogyasztva.
 • Villányi Syrah – védett eredetű classicus száraz vörösbor.

 

Mátrai boraink:

Ezen a borvidéken már a XV. századtól nagyobb mértékű borkereskedelem alakult ki az általában egyházi tulajdonban lévő szőlőterületeken. A Mátra vulkanikus hegyvonulatai védettséget biztosítanak az északi szelektől, ezáltal kedvező mikroklímát alakítva ki.

 • Mátrai Cabernet Frank – száraz vörös oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.

 

Somlói Boraink

A somlói borvidék a Somló hegy lejtőire korlátozódik és ahol az első szőlőskerteket valószínűleg a rómaiak telepítették. A vulkáni anyagokban gazdag talaj mellett a tölgyfahordós érlelési technológia is igen nagy szerepet játszik a jellegzetesen „somlói íz” kialakulásában. A somlói borvidék kizárólag fehér borszőlőfajtákat nevel és az egyetlen borvidékünk ahol a hegy északi oldalán is folyik szőlőtermesztés. A régi hagyomány szerint ezekben a borokban gyógyító erő rejlik.

 • Somlói Juhfark – száraz fehér oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
 • Somlói Olaszrizling – száraz fehér oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
 • Somlói Furmint – száraz fehér oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.

 

Szekszárdi Boraink

A hagyományok szerint már a kelták, a rómaiak és az avarok is kihasználták szőlőtermesztésre a szekszárdi löszös dombok kedvező adottságait és meleg éghajlatát.

 • Szekszárdi Merlot Cuvée – száraz vörös minőségi bor.
 • Szekszárdi Merlot – száraz vörös oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
 • Szekszárdi Cabernet Frank – Merlot – száraz vörös oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
 • Szekszárdi Kékfrankos Rosé – száraz rosé oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.
 • Szekszárdi Zweigelt –

 

Etyeki Boraink

Etyek, Budai  borvidék. A borvidéken az Árpád-házi királyok alatt már virágzott a szőlőtermelés , és az itt élő emberek megélhetésének fő forrásává vált. A piaci feltételek kedvező alakulása miatt a legnagyobb fejlődés az 1860-as években indult meg. Ebben az időszakban számos ma is használatban levő sóskúti kőből rakott pince épült. A sajátos ökológiai viszonyokból, a talaj magas mészkőtartalmából és a szeles fennsíkokból adódóan túlnyomóan a pezsgőgyártás ideális alapanyaga, nagy savtartalmú fehérborok teremnek a borvidéken.

 • Etyek-Budai Chardonnay – száraz fehér oltalom alatt álló eredetmegjelölésű bor.